Ikhlas Kembara

Memandangkan cuti sekolah telah hampir. Banyak sekolah-sekolah telah mengadakan lawatan sambil belajar bersama-sama murid-murid (panggilan lain = ROMBONGAN). Memang seronok dapat berjalan dengan rakan-rakan sebaya. Maklumlah, tanpa kelibat ibu bapa di sisi yang melarang. Juga di sesetengah kawasan seperti di kampung saya, biasanya rombongan-rombongan 3 hari 2 malam akan di rancang. Kadang-kadang boleh cecah 2 bas ramainya. Maklumlah, bila anak-anak dah tak pergi sekolah, bajet untuk sekolah anak-anak boleh la disalurkan untuk berbelanja. Yang biasa saya lihat, kalau rombongan ke Pantai Timur, mesti beli perkakasan dapur seperti periuk, kuali, set pinggan makan dan macam-macam lagilah. Pendek kata sampai boleh nampak bas senget sebelah. Dalam setiap kegembiraan, pasti ada kedukaan. Mungkin jarang-jarang kita lihat  atau dengar kejadian seperti ini. Dengan kawalan yang ketat sekarang mungkin segalanya dapat dielakkan. Tetapi kita harus ingat perkara seperti ini mungkin boleh terjadi.

Pelbagai perkara yang tidak diduga boleh berlaku ketika di dalam perjalanan, walaupun perancangan teliti dan terperinci telah dibuat sebelum memulakan langkah ke destinasi yang dituju. Oleh yang demikian, pakej perlindungan kewangan yang boleh memberi manfaat adalah diperlukan bagi membantu setiap peserta rombongan sekira berlakunya perkara yang tidak diingini.

Bagi memenuhi keperluan ini, Takaful IKHLAS menawarkan pakej perlindungan selama 24 jam di serata dunia, iaitu IKHLAS KEMBARA TAKAFUL di samping membayar gantirugi terhadap musibah yang tidak diduga.

Sekiranya anda ingin mengadakan rombongan ketika musim cuti sekolah ini, dapatkan perlindungan dengan Ikhlas Kembara. Hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Advertisements

Komen

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s