Perlindungan Kepada Rumah

Apakah yang dimaksudkan dengan perlindungan kepada rumah? Melindungi rumah / kediaman anda daripada sebarang kemungkinan musibah yang berlaku samada secara semulajadi atau bukan semulajadi. Di dalam pelan perlindungan Takaful, terdapat 3 kategori perlindungan yang ditawarkan kepada peserta.

1. Fire Takaful
Perlindungan yang KOMPREHENSIF untuk harta KEDIAMAN dan PERDAGANGAN. Melindungi rumah / kediaman anda dari kerugian & kerosakan yang berpunca daripada KEBAKARAN, LETUPAN GAS DOMESTIK dan PETIR.

2. Houseowner Takaful
Pelindungan kerosakan pada bangunan kediaman. Melindungi rumah / kediaman anda dari kerugian & kerosakan yang berpunca daripada KEBAKARAN, KILAT, LETUPAN, KEROSAKAN IMPAK, LIMPAHAN AIR, BANJIR, TANAH RUNTUH dan PUTING BELIUNG.
Perlindungan yang paling konprehensif merangkumi hampir keseluruhan kemungkinan kerosakan yang bakal berlaku ke atas kediaman anda.

3. Householder Takaful
Perlindungan yang diberikan menyamai seperti perlindungan di Houseowner Takaful cuma ditambah baik dari segi perlindungan ke atas kediaman yang disebabkan oleh KECURIAN.

Apa yang dilindungi ialah, sekiranya berlaku kecurian, pihak syarikat akan memberikan manfaat ke atas harta di dalam rumah/kediaman yang hilang diakibatkan oleh kecurian/rompakan seperti TV, kerusi sofa, peti sejuk / lekapan dan lengkapan yang terdapat di dalam rumah.

Advertisements

Komen

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s